Redovisning av tillgänglighet främjandekrav beställ-tv

Denna e-tjänst har 6 steg
  • 1. Uppgifter om leverantören
  • 2. Publicering av program
  • 3. Handlingsplan
  • 4. Tillgängliggjorda program
  • 5. Förhandsgranska
  • 6. Skicka in

I denna e-tjänst redovisas beställ-tv-tjänster med främjandekrav

 

Leverantörer med tjänster som riktar sig till Sverige ska främja tillgängligheten till program på svenska genom att använda någon eller några av teknikerna textning, teckenspråkstolkning, syntolkning eller liknande teknik. Kravet kan även uppfyllas genom att tekniken uppläst text erbjuds för program på andra språk än svenska med svensk översättningstext. Leverantörerna får själva avgöra vilken eller vilka av teknikerna som ska användas men åtminstone några program ska göras tillgängliga med någon av teknikerna.

 

Leverantörer med tjänster som inte riktar sig till Sverige utan till en eller flera andra stater inom det europeiska ekonomiska samarbetsområdet (EES-stater) ska främjandet ske genom att program görs tillgängliga genom textning, teckenspråkstolkning, syntolkning eller uppläst text på åtminstone ett av de officiella språken som talas i något av de länder som en tjänst riktar sig till.

 

Direktsändningar av sport (matcher och tävlingar) eller reprissändningar av sådan sport omfattas inte av krav på främjande om de av tekniska eller praktiska skäl inte går att göra tillgängliga.

 

Reklam och andra annonser omfattas inte av krav på tillgänglighet och får därmed inte räknas med i redovisningen av program som gjorts tillgängliga.

 

Sista redovisningsdag är den 30 september 2024.

Information

Tillgänglig som PDF

Ladda ned